צלחת פטרי עם אגר
צלחת פטרי, כלי חיוני במעבדות מיקרוביולוגיות, הופכת יעילה עוד יותר בשילוב עם אגר. השילוב הפשוט אך העוצמתי הזה חיוני לתרבות ולחקר מיקרואורגניזמים כמו חיידקים, פטריות ושמרים. מאמר זה בוחן את החשיבות של צלחת פטרי עם אגר, הכנתם והיישומים המגוונים שלהם במיקרוביולוגיה.
מה זה אגר?
אגר הוא פוליסכריד המופק מאצות אדומות. הוא מועדף במיקרוביולוגיה בשל יכולתו לגבש אמצעי תרבות בטמפרטורות גבוהות יחסית, בניגוד לג'לטין. אגר מספק סביבה יציבה ועשירה בחומרים מזינים המסייעת לצמיחה של מיקרואורגניזמים שונים, מה שהופך אותו למדיום אידיאלי לניסויים מדעיים.
הכנת צלחת פטרי עם אגר
עיקור
עיקור הוא צעד ראשון קריטי. יש לעקר גם את צלחת הפטרי וגם את האגר כדי למנוע זיהום. זה מושג בדרך כלל באמצעות אוטוקלאב, שמשתמש בקיטור בלחץ גבוה כדי להבטיח שכל הרכיבים נקיים ממיקרואורגניזמים לא רצויים.
הכנת אגר
אבקת אגר מעורבבת עם מים וחומרי הזנה הדרושים ליצירת מצע גידול. לאחר מכן מחממים את התערובת עד שהאגר מתמוסס לחלוטין, ויוצרת תמיסה הומוגנית.
מזיגת האגר
את תמיסת האגר החמה יוצקים בזהירות לתוך צלחות פטרי מעוקרות. לאחר מכן נותנים לכלים אלה להתקרר ולהתמצק, ויוצרים משטח יציב המתאים לגידול חיידקים.
שימוש במיקרוביולוגיה
תרבות מיקרואורגניזמים
צלחות פטרי עם אגר הן בסיסיות לבידוד וזיהוי מיקרואורגניזמים. על ידי הפצת דגימת חיידקים על פני האגר, מדענים יכולים לגדל מושבות בודדות מתאי בודד, מה שמקל על מחקר וניתוח מפורטים.
בדיקת רגישות לאנטיביוטיקה
צלחות פטרי עם אגר הן גם חיוניות בבדיקת רגישות לאנטיביוטיקה. דיסקים ספוגים באנטיביוטיקה מונחים על צלחת אגר מחוסנת בחיידקים. האזור מסביב לכל דיסק שבו לא גדלים חיידקים מעיד על יעילות האנטיביוטיקה.
מטרות לחינוך ומחקר
במסגרות חינוכיות ומחקריות, צלחות פטרי עם אגר הן הכרחיות. הם מספקים שיטה ויזואלית ומעשית לחקר התנהגות מיקרוביאלית, גנטיקה וביוכימיה, התומכים במגוון רחב של ניסויים מביולוגיה בסיסית ועד למחקר גנטי מתקדם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה